9 مهر 1404 کارشناس برنامه سلامت سالمندان شهرستان جم گفت: تعداد 4 هزار و 355 سالمند در شهرستان وجود دارد که از این تعداد،3 هزار و 37 نفر، معادل 73درصد کل جمعیت، حداقل یکبار خدمات سلامت را دریافت نموده اند. حمیده صبوری ضمن اشاره به نقش تغذیه در دوران سالمندی عنوان داشت: تغذیه در دوران سالمندی نقش مهمی در ارتقای سلامت و کیفیت زندگی سالمندان دارد. با افزایش سن افراد، نیازهای تغذیهای آنها تغییر مییابد، و سالمندان نیازمند یک رویکرد مناسب برای اطمینان از دریافت مواد مغذی ضروری برای حفظ سلامتی هستند. وی افزود: غذا و تغذیه نقش اساسی در تأمین نیازهای بدن دارد و به طور قابل توجهی به کیفیت زندگی در همه دورانها، به ویژه دوره سالمندی کمک میکند. با افزایش سن در افراد، نقش حیاتی تغذیه در بازتوانی و ارتقای کیفیت زندگی پررنگتر میشود. صبوری اظهار داشت: برخی به اشتباه فکر میکنند که نیازهای تغذیه ای سالمندان کمتر از افراد غیرسالمند است؛ درحالیکه درباره همه مواد مغذی چنین نیست. به عنوان مثال، میزان نیاز به پروتئین، کلسیم و ویتامینD در سالمندان بیشتر است. این کارشناس خاطرنشان ساخت: نیازهای تغذیه ا ی افراد سالمند بر حسب اندازه بدن، میزان فعالیت، جنس و وجود یا عدم وجود بیماری، متفاوت است و در شرایطی مانند بروز برخی بیماریها، عفونتها، زخمها و دوران نقاهت پس از بیماری، نیازهای تغذیه ای می تواند افزایش یابد. حمیده صبوری ابراز داشت: برخی حقایق مهم درباره سالمندان در سالمندان بیماریهای قلبی، سرطان، افزایش چربی خون و فشارخون بالا، بیش از سایر گروههای سنی دیده میشود و این بیماریها با تغذیه درست و فعالیت بدنی کافی، تا حدود زیادی قابل پیشگیری هستند. کارشناس برنامه سلامت سالمندان شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم افزود: بسیاری از مردان و زنان سالمند، بیش از مقدار مورد نیاز ، سدیم(نمک)دریافت میکنند. در حالی که، کاهش نمک دریافتی میتواند به مقدار قابل توجهی از خطر فشارخون بالا بکاهد. دریافت کافی ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز میتواند از بروز مشکلاتی مانند کم خونی، افسردگی، پوکی استخوان و نقص حافظه جلوگیری نماید. صبوری تاکید کرد: در دوران سالمندی، اغلب میزان دریافت انرژی و پروتئین کاهش مییابد؛ درحالیکه باید توجه داشت پروتئین برای ترمیم و حفظ بافتها مورد نیاز است و میزان نیاز به آن، با افزایش سن بیشر میشود. به عبارت دیگر ، سالمندان به پروتئین بیشتر و با کیفیت بالاتری نیاز دارند چون دریافت کم انرژی، پروتئین و ریزمغذیها، خطر بیماریهای مرتبط با تغذیه را افزایش میدهند.
تاریخ بروز رسانی: 9 مهر 1404