برنامه توسعه ايمن سازي يکی از موفق ترين مداخلات انجام شده در جهان به منظور حفظ سلامت كودكان و ساير گروههاي هدف ايمنسازي و كاهش بار بيماريهاي مربوطه ايران بوده است. اداره ایمن سازی در تلاش است تا با رعایت چهارچوب قوانین و مقررات کشور و تعامل با سایر بخش های نظام سلامت، نسبت به ارائه خدمات واکسیناسیون کودکان و سایر گروههای هدف، با کیفیت منطبق با ضوابط بهداشت بین المللی، به شکل یکسان بدون توجه به مسایل قومی، جنسیتی، نژادی، مذهبی و یا ملیتی اقدام نماید.
واکسنها و ایمن سازی نقش بسیار مهمی در سلامت جوامع در یک قرن اخیر داشتهاند. سه دهه ازریشه کنی آبله میگذرد ، تعداد موارد فلج اطفال به شدت کاهش یافته ، مرگ و میرجهانی سرخک نیز افت واضحی داشته ، تعداد بیشتری از افراد واکسینه میشوند و به مرور فواید ایمن سازی از طریق حفاظت علیه آنفولانزا ،مننژیت شامل بالغین ونوجوانان میشود که با هدف گسترش ایمن سازی ، واکسینه کردن تمام کودکان زیر شش سال بر ضد بیماری های قابل پیشگیری نظیر سل ،سرخک ، دیفتری ، کزاز ، سیاه سرفه ،هپاتیت ،فلج اطفال و .... می باشد
به نقل از واحد بیماریها (واگیر )شبکه بهداشت درمان شهرستان جم هر ساله هفته جهانی ایمن سازی از 5تا 11 اردیبهشت نام گذاری شده است که در سال 1403 با شعار جهانی " نجات زندگی با ایمن سازی" (Humanly Possible: Saving lives through immunization.برگزار می گردد.
یکی از اهداف گرامیداشت این هفته ، تلاش در جهت ایمن سازی جمعیت ساکن در مناطق صعب العبور و مناطق سیاری است که دسترسی به آنان مشکل است . ودر این راستا مشارکت مردم در اجرای طرح های واکسیناسیون جهت کامل نمودن پوشش واکسیناسیون از اهمیت بسزایی برخوردار است. هفته جهانی واکسیناسیون فرصتی مناسب است تا تمامی افراد به خصوص گروهائی مانند کودکان زیر 6 سال و خانم های 49 تا 10 سال به وضعیت واکسیناسیون خود بیشتر توجه و برای دریافت واکسن به مراکز خدمات جامع سلامت و واحد های محیطی درمانی مراجعه کنند
همچنین در سال 1402 تعداد 21448دز واکسن در سطح شهرستان به گروهای سنی مختلف تزریق گردید که پوشش بالای 95 درصدی در تمامی واکسن ها از گروه هدف بخصوص در کودکان زیر 6 سال مورد انتظار واکسیناسیون را در بردارد.