جمله فوق، از سوی سازمان جهانی بهداشت، بعنوان شعار روز جهانی سل در سال 2024 انتخاب شده است؛
به نقل از واحد بیماریها (واگیر):همچون سال های گذشته، به بهانه این مناسبت و شعار سالانه، به یادآوری اهمیت سل و پیامدهای غفلت از آن به جامعه جهانی و کشورها پرداخته و از این طریق روحی تازه به کالبد برنامه کنترل سل دمیده شود.
شایسته است ما نیز هم صدا با جهانیان، و با طراحی و اجرای برنامه های متناسب با شرایط و ظرفیت های شخصی، سازمانی و محلی خود، اهداف زیر را دنبال کنیم:
نمایش امید و باور دست اندرکاران برنامه کنترل سل به قابل حصول بودن اهداف ملی و جهانی،
افزایش آگاهی (سواد سلامت) و توانمند سازی عمومی در زمینه سل و برنامه های کنترلی آن،
آگاه سازی و ترغیب افراد کلیدی، تصمیم گیران و تصمیم سازان بالادستی، متخصصین و محققین؛ به منظور
جلب مشارکت همگانی و همه جانبه و افزایش سرمایهگذاری از هر نوع اعم از "عشق، حمایت، مراقبت، اطلاع رسانی، آموزش و توانمندسازی، قانونگذاری، سیاستگذاری، تامین منابع،
ایجاد / تقویت همکاری های ساختارمند چندبخشی،
تقویت جایگاه نوآوری، پژوهش های کاربردی و فناوری های نوین در برنامه کنترل سل،
تشدید و تقویت فعالیتهای موثر فعلی،
معرفی و بیان اهمیت دسترسی بموقع و استفاده موثر از ابزارهای تشخیصی و مداخلات جدید توصیه شده و به روز دنیا
شکی نیست که دستیابی به حذف سل بدون وجود یک عزم و سرمایه گذاری ملی و مشارکت همه جانبه مردمی امکانپذیر نیست اگر برداشت ما از عبارت «سرمایه گذاری ملی و مشارکت عمومی» تنها ابعاد مالی باشد دچار خطای بزرگی شدهایم. به عبارت دیگر چنانچه بخواهیم یک سرمایهگذاری جدی، مطمئن و ماندگار برای تحقق هدف حذف بیماری سل در کشور داشته باشیم، سادهترین، موثرترین و کم هزینهترین راهکاری که به سرعت میتواند اجرایی و در مقیاس وسیع گسترش یابد و ما را به نتیجه دلخواه برساند، "جلب مشارکت مردم در انتقال پیامهای آموزشی" است. پیامهایی کوتاه و مختصر که برآیند و بازتاب انتشارشان در ابعاد وسیع، فراتر از یک افزایش آگاهی و اطلاعات عمومی است و به شکل گیری یک مطالبه جدی سلامت محور در بطن جامعه منتهی میشود و بدیهی است که وقتی این موضوع به یک مطالبه مردمی بدل شود، به خوبی و به خودی خود نقش موتور محرکه لازم را برای جلب حداکثری توجهات و منابع مورد نیاز برای این برنامه استراتژیک و مهم بهداشتی را بازی خواهد کرد.
کافیست این 4 نکته مهم را مردم درباره این بیماری بدانند.
محسوب می شود 1-هنوز بیماری سل در همه استانهای کشور ما وجود دارد و یک مشکل و اولویت بهداشتی
2-این بیماری برخلاف تصور دیرینه مردم چندین دهه است که به یک بیماری کاملا قابل درمان تبدیل شده است
3-از آنجایی که شاه علامت ابتلا به سل ریوی داشتن سرفه پایدار بیش از دوهفته است در صورت داشتن این علامت باید به سل هم فکر شود
4-تشخیص ودرمان سل در مراکر خدمات جامع سلامت پایگاهها و خانه بهداشت رایگان است