مصرف صحیح نمک یددار استاندارد ، از بروز اختلالات ناشی از کمبود ید پیشگیری میکند

17 آذر 1397

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: مصرف صحیح نمک یددار تصفیه شده و استاندارد به میزان کافی، از بروز اختلالات ناشی از کمبود ید پیشگیری میکند.

فرخنده دیبا اضافه نمود: کمبود ید سبب بروز اختلال های وسیعی بر توانایی‌های ذهنی و جسمی افراد جامعه به خصوص در کودکان و نوجوانان می شود

وی با اشاره به اینکه، ید یکی از ریز مغذی‌های اساسی است، گفت: تولید هورمون تیروئید و تاثیر این هورمون در سلامت و اعمال حیاتی انسان از دوران جنینی، کودکی و بلوغ دلیل عمده اهمیت ید است.

وی شایعترین تجلی بالینی این کمبود را به صورت گواتر عنوان و تصریح کرد بسیاری از اثرات کمبود ید در کاهش فعالیت مغزی است که ممکن است به طور ظاهری نمایان نباشد.

فرخنده دیبا ضمن بیان اینکه در حال حاضر مصرف نمک دریا از سوی افراد غیرکارشناس به مردم توصیه می شود عنوان داشت: نمک دریا به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته می شود که این نمک،تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصی ها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است.

ایشان ابراز داشتند: علاوه بر ناخالصی، میزان ید نمک دریا ،کم یا حتی فاقد آن است که بتواند  نیاز روزانه ید بدن را تامین کند.

دیبا افزود: هر چند نمک دریا حاوی مواد معدنی از جمله فلوئور و پتاسیم است اما با توجه به این که در مصرف مقادیر زیاد آن، این املاح تامین می شوند، این ویژگی نمک دریا بسیار کم اهمیت بوده و ارزش کاربری ندارد.

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم اظهار داشت: در صورتی نمک دریا می تواند مصرف خوراکی داشته باشد که در قالب استانداردهای موجود، مجوز تولید و پروانه ساخت از وزارت بهداشت گرفته باشد.



   
تعداد بازدید:   ۶۳

چاپ خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >