مصرف زیاد نمک باعث دفع کلسیم و پوکی استخوان می گردد

12 آذر 1397

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: نمک زیاد، کلسیم را از استخوان ها جدا می کند و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن و پوکی استخوان می شود.

اصغر نوروززاده عنوان داشت: نمک یکی از مواد مورد نیاز برای سوخت و ساز مواد غذایی در بدن، انتقال پیام های عصبی و کارکرد صحیح عضلات است ولی این ماده به مقدار محدود مورد نیاز بوده و مصرف متعادل آن لازم است.

وی افزود : در حال حاضر، مصرف نمک در غذاهای آماده به میزان زیاد مورد استفاده قرار می گیرد و این میزان در کشور ما نیز بالا است که طبق توصیه سازمان بهداشت جهانی، حداکثر مقدار مصرف روزانه نمک پنج گرم است و این درحالیست که میزان مصرف نمک در کشور ما 2 تا 3 برابر این مقدار برآورد شده است.

نوروززاده اضافه نمود:در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع،نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن می شود.

ایشان ابراز داشتند: دریافت زیاد نمک، علاوه بر افزایش فشار خون، اثرات مضر دیگری نظیر سکته قلبی، پوکی استخوان، سرطان معده، آسم و ... نیز بر سلامت دارند.

وی خاطرنشان ساخت: نمک زیاد، کلسیم را از استخوان ها جدا می کند و باعث دفع آن از ادرار می شود. به همین دلیل باعث نازک شدن و پوکی استخوان می شود و در نتیجه با افزایش سن، استخوان ها به راحتی می شکنند.

این مقام مسئول عنوان داشت: نگهداری و ذخیره کردن نمک یددار به مدت طولانی (بیش از یک سال) موجب از دست رفتن بخشی از ید آن می شود که برای حفظ ید در نمک، باید نمک را دور از نور و رطوبت و در ظرف در بسته پلاستیکی، چوبی، سفالی و یا شیشه های رنگی و تیره نگهداری کرد

اصغر نوروززاده همچنین اضافه نمود: جهت اضافه کردن نمک به غذا در زمان طبخ، باید نمک را در انتهای پخت اضافه کرد تا ید آن در حداکثر مقدار حفظ شود.



   
تعداد بازدید:   ۲۲

چاپ خبر | ارسال به دیگران

ارسال نظر
ايميل :     
نام و نام خانوادگی :  
نظر :
 
حروف تصویر بالا :   
 
 

لینک به این صفحه
< >