رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم:
نگرشهای منفی نسبت به افراد مبتلا به اچ آی وی، مانع از اقدام جهت آزمایشهای تشخیصی می گردد

11 آذر 1397

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: نگرشها و باورهای غلطی که در جامعه نسبت به مبتلایان به ویروس اچ آی وی وجود دارد مانع از انجام اقدامات تشخیصی جهت سایر افراد جامعه می گردد.

احمد قاسمی بیان داشت: اچ آی وی یک بیماری عفونی قابل کنترل می باشد که در صورتی که به موقع تشخیص داده شده و تحت مراقبت و درمان قرار گیرد، نه تنها فرد مبتلا میتواند طول عمر طبیعی)نرمال( داشته باشد، بلکه با درمان مناسب، قدرت انتقال بیماری به افراد دیگر نیز به شدت کاهش پیدا میکند.

وی اضافه نمود: درصد بالایی از موارد مبتلا، از بیماری خود مطلع نیستند،زیرا اچ آی وی هیچ علامتی ندارد که با آن بتوان به وجود بیماری شک کرد.

قاسمی افزود : دانش ناکافی و باورهای غلط باعث میشود افراد فکر کنند، بیماری مخصوص افراد خاصی است و امکان ابتلای آنها وجود ندارد و همین نگرشهای منفی در جامعه باعث میشود، افراد از ترس اینکه دیگران متوجه بیماری آنها بشوند، برای تشخیص، اقدام نکنند.

احمد قاسمی ضمن بیان اینکه این بیماری فقط از طریق آزمایش خون قابل تشخیص می باشد عنوان داشت: ویروس اچ آی وی از راه های"خون و فرآورده های خونی، تماس جنسی،از طریق مادر به نوزاد و تزریق مشترک قابل انتقال می باشد.

این مقام مسئول خاطرنشان ساخت: مانند همه بیماریهای عفونی، یکی از روشهای پیشگیری، مانع شدن از  ورود ویروس به بدن فرد است که استفاده از سرنگهای یکبار مصرف در تزریق و کاندوم در روابط جنسی میتواند یکی از راههای اصلی پیشگیری از انتقال بیماری باشد.

وی اضافه نمود:  یکی دیگر از روشهای مهم پیشگیری از ابتلا به اچ آی وی، درمان افراد مبتلا است.دارو با کاهش ویروس در خون و ترشحات، منجر میشود که حتی درصورت تماس اتفاقی با خون وترشحات این افراد، ویروسی برای انتقال وجود نداشته باشد.

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم ابراز داشت: تاکنون داروی موثری که بتواند ویروسHIV  را کامل از بین ببرد وجود ندارد اما داروهای مناسبی وجود دارند که میتوانند تعداد ویروس در خون را به شدت کم کرده و مانع پدید آمدن علائم مرحله ایدز شوند.