96 درصد از کودکان زیر 2 سال شهرستان جم از شیر مادر تغذیه میکنند.

14 امرداد 1396

معاون بهداشتی شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم عنوان داشت: درحدود 96درصد از کودکان زیر 2سال شهرستان جم ، از شیر مادر تغذیه می کنند.

اصغر نوروززاده افزود: شیر مادر به لحاظ داشتن مواد پروتئینی و ویتامینی بسیار، بیش از سایر غذاها برای نوزادان توصیه شده است به طوری که بسیاری از روایات وارده در دین اسلام و در میان متون فقهی، مدت آن را حدود دو سال مشخص کرده اند.

وی اضافه نمود: سال ها است که نقش اساسی تغذیه با شیر مادر در رشد وسلامت کودکان و همچنین سلامت مادران شناخته شده است  و به تنهائی درشش ماه اول تولد برای شیرخوار کافی است و در شش ماه دوم تولد، انرژی لازم، پنجاه درصد از شیر مادر وپنجاه درصد از تغذیه تکمیلی تامین میشود.

نوروززاده عنوان داشت :کودکانی که در دوران نوزادی از شیر مادر تغذیه می کنند، از میزان هوش و توان جسمی بالاتری نسبت به سایر نوزادانی که از دیگر منابع غذایی تغذیه می کنند، بر خوردارند.

ایشان خاطرنشان ساخت: آموزش به مادران یک نوع هنر است، که به مادران گفته شود همه مادران قادر به شیر دادن هستند و باید این باور به مادران تفهیم گردد و از طرف دیگر حمایت جامعه از زنان و حمایت خانواده از مادران اهمیت ویژه دارد.

این مقام مسئول عنوان داشت: دو تا سه هفته اول تولد مهمترین زمان سوال برانگیز مادران خواهد بود و در این ارتباط،آموزش کارکنان بیمارستان ها ومراکز درمانی از اهمیت ویژه ای برخوردار  است که بتوانند پاسخگوی مادران، به گونه  صحیح باشند چون اگر نا آگاهانه به سوال مادری پاسخ داده شود و نتوان وی را توجیه کرد ، میتواند باعث ایجاد آسیب های تغذیه ای در نوزاد وی گردد.

وی افزود: تعداد 2684 کودک زیر 2 سال در شهرستان جم تحت مراقبت مراکز خدمات جامع سلامت هستند که حدود 2582 کودک یعنی معادل 96 درصد از شیر مادر استفاده میکنند.